Blogroll

"

Grow Together Mentors Inspire Us In Life
Pokreće Blogger.

Archives

Latest Release

četvrtak, 17. prosinca 2015.





Dođem ja kod momka a on nije kući, otišao do prodavnice.

 

  Njegova baka skuvala kafu i sedimo mi tako i pita žena kako sam i da li sam se umorila, posto živim par km dalje, ja odgovaram da jesam i da me bole noge od pešačenja.


  Ona mrtva ladna- sad kad dođe Miša ti odmori noge na njegovim ramenima...haah zeznuo me bakutaner opasno!





Pročitajte u kojim znacima su rođene one koje su najbolje žene za brak. Pripadnice ova tri horoskopska znaka su NAJBOLJE supruge!
Rak
  Osećanja ove žene su veoma jaka i intezivna, ona istinski voli. Uz nju vam nikada ništa ne bi nedostajalo, spremna je sve da učini za svog partnera. Ona želi da su svi oko srećni i uvjek će se truditi da im svaki dan ispuni lijepim stvarima. Jedini je problem što je sklona dramatizovanju stvari, ali to je jednostavno ona, niko nije savršen, a i to je sitnica u odnosu na to koliko je spremna da da. Sjajna je domaćica i majka, uvjek sve postiže. Sve što očekuje od svog muškarca je poštovanje, iskrenost i da je uz nju.
Lav


  Ona je hrabra, neustrašiva i nevjerovatno sposobna. Pored sebe želi partnera koji će biti isto takav, ko će joj biti oslonac i podrška. Ona umije da voli i to na svoj način koji bi svakog opio, čak i kada se ljuti beskrajno je simpatična. Njena osjećanja su iskrena, uz nju se osjećate sigurno. Veliki je borac kada su njena djeca u pitanju. Od partnera očekuje da je obožava i obasipa pažnjom, ali to biste uz nju i sami željeli jer je ona ta koja pruža i stvara ljubavno carstvo.
Jarac
   Ono što bi svakom prosječnom muškarcu slomilo kičmu, ova dama će iznijeti tako nenametljivo i dostojanstveno, da ćete se zapitati da li ste je uopšte dostojni? Ako zaključite da jeste, budite sigurni da će vaša ljubav goriti postojano i toplo, kada sve ostale budu sagorele. Održavaće je plamen njene odgovornosti, dužnosti i posvećenja. Ona ne živi u fantaziji, već je čvrsto na zemlji i dobro zna šta od koga može da očekuje.


  Ako ste takvu ženu uspjeli da privučete, a pitate se kako vam je to pošlo za rukom, znajte da vas ona možda i bolje vidi nego što vi vidite samog sebe. Ona zna koliki ste čovjek i koliko vrijedite. Daće sve od sebe da iz vas izvuče ono najbolje.Kao majka će biti stroga, ali pravedna. Sve što traži od vas je da pokažate karakter i istrajnost, a ona će vam rado pokazati kako, svojim primjerom.
Izvor Radiosarajevo.ba




Nakon godina isprobavanja recepata i eksperimentiranja, došla sam do zaključka da je ovo dobitna kombinacija :))
Sastojci
25 dag mekog brašna
pola vrećice vanilin šećera
1 prašak za pecivo
1 žličica soli
60 g šećera
3 dl mlijeka


  60 g maslaca
2 jajeta
2 žličice ruma
malo naribane korice limuna
Priprema
1.
U manjoj posudi pomiješajte brašno, pecivni prašak, vanilin šećer, šećer i sol.
U drugoj, većoj posudi pomiješajte jaja, mlijeko i otopljeni maslac pa dodajte rum i naribanu koricu limuna.
2.
U veću posudu postepeno dodajte suhe sastojke uz neprestano miksanje dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
  3.


  Na salvetu ili nešto slično stavite ulje i njime premažite tavu. (to napravite svaki put prije nego izlijete nove palačinke)
4.
Zagrijte tavu na srednju temperaturu. Izljevajte palačinke tako da budu male i debele. (meni stanu 2 palačinke odjednom na tavi) Pecite 1-2 minute na jednoj strani, zatim ih okrenite i pecite još minutu, dok ne doibju zlatnu boju.
Izvor:  www.coolinarika.com




Još jedna vrsta starinske pite za one koji to vole...
Sastojci
5 čaša brašna
1/2 kvasca


  3 kašičice soli
voda
ulje, mast
oko 200gr sira
Priprema
1.
Od brašna, soli, kvasca i vode zamesiti testo srednje tvrdoće.
Podeliti ga na 10 loptica.
2.
Svaku lopticu razvući oklagijom. Po 2 kruga spojiti uljem (Ja pomešam malo rastopljene masti i malo ulja). Dobije se 5 malih kora.
3.


  Svaku takvu koru još malo razvući oklagijom u veličini tepsije.U podmazanu tepsiju br.28 stavim jednu koru, namažem je uljem i pospem mrvljenim sirom. Tako sa svim korama. Zadnja se ne posipa sirom.
4.
Kad se završi ređanje, pita se iseče na kocke i premaže uljem. Treba malo da odstoji pre pečenja.
Izvor:  www.coolinarika.com




Ukoliko imate stare keramičke pločice, a niste u situaciji da ih promenite, farbanje može biti rešenje!
Čišćenje pločica blagim abrazivom, osim što će ukloniti svu nečistoću s pločice, delovaće na glatku površinu i smanjiti sjaj.Kad se uverite da je površina čista, treba da agresivnije prionete na uklanjanje glatkog sjaja s pločica. Najbolji način da to učinite je pomoću ručne kružne brusilice. Koristite brusni papir granulacije 220. Brušenjem ćete ukloniti glatki sloj kao i tragove koji bi se mogli kasnije u toku bojenja pojaviti.
  Nakon što ste izbrusili sve površine, temeljno očistite svu prašinu koja je preostala od brušenja. Korišćenjem kvalitetnog i visoko adhezivnog temelja za boje naprvite podlogu na koju ćete naneti boju. Nanesite temeljnu boju četkom kako bi obradili uglove, a kratkim valjkom nanosite na glatke površine. Ostavite da se temeljna boja osuši, prema uputstvu na kanti, a tada nanesite drugi sloj.


  Kad se temelj osuši, uzmite novi brusni papir granulacije 220 i sasvim lagano pređite njime preko površine pločica s temeljenom boju.
Ne treba ukloniti temelj, već samo izravnati sve neravnine koje su eventualno preostale od nanošenja. Uverite se da je površina savršeno spremna za bojenje.


    Na tako pripremljenu podlogu nanesite lateks boju na uljnoj bazi u odabranom tonu i premažite polusjajnim ili sjajnim alkaidnim premazom. Trebalo bi da imate razređivač za boju pri ruci kako bi očistili mrlje od boje i temelja, kao i veću količinu zaštitnog papira za zaštitu ostalih površina.
Izvor: D&D/lisa.rs




IMAM NAJBOLJU DEVOJKU I PLANIRAM DA JE ZENIM !! Oprostila mi je 2 prevare. Na pocetku veze mi je oprostila jednu ,a drugu vec malo kasnije.


  Kada sam pitao zasto? Ona je rekla Ja znam da si ti moj i da su sve one prolazne, i znam da od svih njih samo mene volis .


  I tu noc sam plakao kao nikad u zivotu, sada smo 2ipo godine zajedno i ne mogu da se odviknem od nje. Andrea volim te !!





Kore premazuju se smjesom u koju ide kvasac, jaja, mlijeko, ulje i brašno i sa filom od sira i jaja. Pravi se sa gotovim korama a izgleda kao da je razvijana oklagijom. Nama se baš dopala…
Sastojci
500 gr kora za pitu
300 gr sira
2 jajeta
ulje


  so
Premaz:
paketić kvasca
malo šećera
so
3 jajeta
4 šoljice mlijeka
2 šoljice ulja
22 kašike mekog brašna
Priprema

Premaz za kore:
U usitnjen kvasac (ja sam koristila suhi kvasac) sipati malo mlake vode, šećera i soli. Kad kvasac nadođe pomješati ga sa jajima, brašnom, mlijekom i uljem. Sve dobro promješati varjačom a može i mikserom. Tijesto je gustine kao za palačinke.
Fil od sira:


  Izgnječen sir pomješati sa umućenim jajima i po ukusu dosoliti.
Staviti koru i četkicom nanijeti premaz. Preko staviti drugu koru, premazati je, pa staviti treću i nju premazati. Na treću koru staviti fil od sira.
Ivice kora saviti da fil nebi curio, pa sve saviti u rolnu. Staviti u podmazan pleh i peći 35-40 minuta na temperaturi od 220°, da pita porumeni.
Preuzeto sa: coolinarika.com