četvrtak, 20. kolovoza 2015.
FINI GULAŠ OD GLJIVA
Ukusno, zakusno, zdravo
SASTOJCI
600 g gljiva (šampinjoni, bukovače, lisičarke, vrganji)
10 g suhih vrganja
3 žlice ulja
40 g Pancete
1 glavica luka
2 mrkve
list celera
peršin
Crni papar mljeveni
sol
Lovor sušeni
mažuran
timijan
3 češnja češnjaka
100 ml kiselog vrhnja
1 žličica Gussnela
vinski ocat
200 g krumpira
1 žlica Vegete
PRIPREMA
1. Gljive očistite i narežite na veće komadiće. Pancetu narežite na sitne kocke, mrkvu na kolutiće, a luk nasjeckajte.
2. Na zagrijanom ulju popecite slaninu i luk, a nakon toga mrkvu. Zatim dodajte pripremljene, ocijeđene i nasjeckane suhe vrganje i gljive. Dobro ih popecite, pospite Vegetom i sve pirjajte uz dolijevanje vruće vode po potrebi.
3. Kada gljive napola omekšaju, dodajte lovorov list, grančicu celera, mažuran, posolite i nastavite lagano kuhati. Pred kraj kuhanja gulaš popaprite.
4. Umiješajte još Gussnel koji ste razmutili s vodom, kiselo vrhnje, nasjeckani češnjak i peršin te dodajte još malo octa. Dok pripremate ovaj gulaš, posebno skuhajte narezani krumpir, izgnječite ga i umiješajte u gulaš.
Posluživanje
Kao prilog poslužite posebno pripremljen pire od krumpira. Ili po želji skuhajte veću količinu krumpira narezanog na kocke, koje možete umiješati u gulaš. Ako ustreba, razrijedite ga s malo vode.
Savjet
Umjesto octa možete dodati malo bijelog vina.
Mala tajna
Gustoću gulašu daju dio propasiranog kuhanog krumpira i Gussnel.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari