"

petak, 21. kolovoza 2015.

OVAKAV RECEPT ZA PILETINU NISTE PROBALI A TREBALI BI JER JE ZAISTA FENOMENALNA: PILETINA U SPECIJALNOM UMAKU






Sastojci

    Piletina:
    500 g pilećeg šnicela
    100 g gustina-kukuruzni škrob
    1 jaje
    sol
    papar

      suncokretovo ulje
    Umak: (čaša od 200 ml)
    150 ml šećera
    100 ml jabučnog octa
    1 žlica sojinog umaka
    4-5 žlica kečapa
    1 režanj češnjaka-zgnječen u pastu

Priprema
    1.
    Pileći šnicel izrezati na kocke cca 2 cm velike. Posoliti, popapriti, uvaljati u gustin i dobro otresti višak (kroz sito ili cjediljku). Uvaljati u razmućeno jaje, pa popržiti na vrućem ulju u širokoj tavi samo da blago porumeni.
    2.
    Izvaditi u posudu za pečenje i rasporediti u jednom sloju. Posudu ne treba mazati.
    3.

      Sastojke za umak pomiješati pa preliti piletinu. Peći 45 min do 1 sat na 160"C, s tim da se 1-2 puta meso promiješa u umaku.
    Sojin umak je dosta slan, pa umak za piletinu ne treba soliti. Prilikom miješanja piletine, probati umak i po potrebi malo posoliti.
    4.
    Poslužiti sa rižom.
    Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari