"

srijeda, 19. kolovoza 2015.

SVRAB, PECKANJE, POJAČAN SEKRET: REŠITE SE NAJVEĆIH NEPRIJATELJA VAGINE PRIRODNIM PUTEM!Gotovo da ne postoji žena koja nema problem s vaginalnim infekcijama. Doktori kažu da je način ishrane, stil odevanja kao i mnoge druge savremene navike dovele do ovog masovnog problema!Vaginitis, vaginalne infekcije praćene su svrabom, peckanjem, nadraženošću vagine i bolovima u predelu donjeg dela stomaka. Može doći i do promene količine i mirisa iscedka. Javlja se kod gotovo svih žena (češće onih koje su polno aktivne) i spada među najčešće razloge odlaska ginekologu.

Ističu se najčešće tri tipa vaginalnih infekcija: bakterijska vaginoza (neravnoteža vaginalnih bakterija), vulvovaginalna kandidijaza (rast i razmnožavanje gljivica) i trihomonijaza (uticaj parazita Trihomonas vaginalis).

 
Posetite ginekologa prvenstveno da utvrdite o kojoj se vrsti infekcije radi, jer su simptomi poprilično slični. Pored propisanih lekova mnoge žene se okreću čajevima od uve i brusnice, a ako je reč o gljivičnoj infekciji postoji još nekoliko načina da sami sebi pomognete. (Za druga dva tipa infekcija treba vam isključivo pomoć doktora).

Čajevi

Protiv svraba i peckanja delotvoran je čaj od ruzmarina. Možete ga koristiti kao sredstvo za intimnu negu (za pranje intimnih delova tela) ili samo ga natapkati na vaginalni otvor. Možete ga i piti – prelijte 1 kašičicu sušenog ruzmarina sa 1 šoljom kipuće vode, ostavite 10 minuta poklopljeno, pa procedite. Pijte 1 do 4 šolje na dan ako imate gljivičnu infekciju.

Brusnice

Brusnice su korisne u borbi protiv infekcije urinarnog trakta (ili bešike), ali i protiv gljivičnih infekcija. U slučaju gljivica preporučuje se da pijete nezaslađeni čisti sok od brusnica nekoliko puta na dan.Možete konzumirati i tablete od brusnica ili suve brusnice. Rezultati će biti vrlo brzo vidljivi, piše

 
Ulja

Ulje čajevca ima jaka antigljivična svojstva. Par kapi ulja čajevca stavite na tampon, pa ga stavite u vaginu. Ostavite dva do 3 sata da deluje. Ponavljajte dva puta dnevno.
Na sličan način deluje i ulje origana. Možete ga naneti površinski, ali razređenog u maslinovom ulju; ili oralno u vidu kapsula 2 puta na dan. Možete se problema sa gljivičnom infekcijom rešiti za par sedmica sa ovim tretmanom.Beli luk

Jedite beli luk ukoliko imate gljivičnu vaginalnu infekciju. Jedna od opcija je i da napravite pastu od iseckanog belog luka i nanesite na inficirani deo. Možete nanositi i smesu ulja belog luka, vitamina E (iz kapsula) i kokosovog ulja. (Pročitajte i Lečite kandidu belim lukom).

Sirće

Koristiti možete i obično belo i jabukovo sirće i to u toplim kupkama. Kupite organsko čisto sirće (najbolje jabukovo). U kadu sa toplom vodom uspite 1 šolju ovog sirćeta. Natapajte se 20 minuta i onda lagano obrišite peškirom.

dnevno.rs

0 komentari