"

ponedjeljak, 7. rujna 2015.

Krckava pita od šljiva






SASTOJCI?

ZA TIJESTO
180 ml mlijeka
375 g brašna
kockica svježeg kvasca
50 g šećera
75 g maslaca
75 g nasjeckanih lješnjaka

 
ZA NADJEV
2 kg šljiva
100 g šećera
1 žličica cimeta

MRVICE ZA POSIPANJE
200 g brašna
1 žličica praška za pecivo
100 g šećera
100 g hladnog maslaca
50 g listića badema

PRIPREMA

 
U zdjelu uspite brašno, napravite udubljenje pa u njega namrvite kvasac, dodajte malo mlakog mlijeka i žličicu šećera pa lagano zamiješajte s brašnom.
Ostavite pokriveno na toplome mjestu oko 15 minuta.
Pomiješajte rastopljeni maslac s mlijekom i preostalim šećerom pa ga dodajte mješavini brašna i umijesite tijesto.
Ponovno pokrijte i odložite na toplo mjesto dok se volumen ne udvostruči.
Zatim ga razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima (30 x 40), premjestite u lim i lagano podignite rub. Pospite lješnjacima.
Polovice šljiva stavljajte na tijesto ravnom stranom prema dolje, lagano utisnite i pospite mješavinom šećera i cimeta.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U posudi hladnim rukama hitro umijesite mrvičasto tijesto od brašna, praška za pecivo, šećera i maslaca.
Pospite po šljivama te na kraju još pospite listićima badema. Pecite oko 45 minuta.

Izvor:coolinarika

0 komentari