"

četvrtak, 10. rujna 2015.

MISLITE DA ZNATE KAKO DA SPREMITE JAJA? MOŽDA I NE ZNATE.POGLEDAJTE OVAJ FENOMENALNI RECEPT





Prema Majklu, jaje se razlikuje od svega drugog u kuhinji jer postoji toliko načina na koje može da se spremi.
- Jaje je veoma bitno u jelu fritati, jer drži sve sastojke na okupu, a isto tako je i sa mnogim drugim jelima – kaže on u knjizi.
Majkl je podelio i jedan od recepata iz knjige.

  FRITATA OD KROMPIRA, CRNOG LUKA I SIRA
POTREBNO JE
mali krompir, oljušten i iseckan na kockice, 2 kašike maslinovog ulja, so, pola crnog luka isinjenog na kockice, 6 jaja pažljivo izmućkanih, 60 grama iseckanog čedar sira, 2 avokada, oljuštena i očišćena od koštica


  PRIPREMA
Zagrejati pećnicu. U tiganju srednje veličine pomešati maslinovo ulje i krompir uz srednju temperaturu. Posoliti odozgo. Kada krompir dobije blagu braon boju, dodati luk i posoliti ga. Kuvati dok luk ne omekša i mešati krompir i luk.
Jaja staviti u posudu srednje veličine i dodati sir. Posoliti s pola kaišičice soli i promešati da se sve sjedini. Smesu posuti preko luka i krompira i smanjiti toplotu ringle. U zavisnosti od toplote, peći nekoliko minuta i paziti da se jaja ne zalepe za posudu. Kada se jaja stvrdnu i masa sjedini, staviti u zagrejanu pećnicu i ostaviti minut-dva dok jaja ne dobiju svetlobraon boju. Izvaditi i iseći na trouglove i (po želji) posuti kockice avokada po fritati.
Izvor: zena.blic.rs

0 komentari