"

ponedjeljak, 7. rujna 2015.

RIJEŠITE SE CIGARETA JEDNOM ZAUVIJEK UZ OVE DVIJE LAKE VJEŽBE!

1_291908




Nakon svakog ciklusa odmorite se na minutu. Da biste dobili dobar rezultat, vježbu provodite od 5 do 6 ciklusa. Vježbu radite svaki put kada osjetite želju za pušenjem.
Vježbe disanja nisu izmišljotina moderne medicine. Odavno se prakticiraju u medicini jer pomažu u pravilnom razvoju i vježbanju dišnih organa te su korisne za čišćenje organizma od loših učinaka pušenja.

  Vježbe se izvode vrlo jednostavno. Izaberite onu koja vam više odgovara i radite ih svako jutro i tijekom dana kada osjetite želju za pušenjem. Nakon tih vježbi želja za pušenjem uglavnom iščezne.
1. vježba
Kada osjetite želju za pušenjem, izađite na svjež zrak. Uspravite se i opustite se. Duboko udahnite punim plućima i zadržite dah na od 3 do 5 sekundi. Zatim polako izdahnite. Na kraju izdaha zadržite opet dah na isto vrijeme (od 3 do 5 sekundi). Ponovite vježbu 10 puta. Nakon ponovljenih vježbi, osjetit ćete laganu vrtoglavicu povezanu sa zasićenjem mozga kisikom. Rezultat će biti smanjena želja za pušenjem na duže vrijeme.
2. vježba

  Sporo udišite zrak kroz nos i malo brže ga izdahnite. Ako se poistovjetite s parnom lokomotivom, vježba će biti ne samo efikasna nego i zabavna. Vježbu počnite raditi polako i pojačavajte tempo. U jednom ciklusu napravite po 30 udaha i izdaha. Nakon svakog ciklusa odmorite se na minutu. Da biste dobili dobar rezultat, vježbu provodite od 5 do 6 ciklusa. Vježbu radite svaki put kada osjetite želju za pušenjem. S vremenom ćete primijetiti da više i ne razmišljate tako često o cigaretama, piše „Femina”.
Kad radite ove jednostavne vježbe, pluća dobivaju potrebnu količinu kisika (jer nedovoljna njihova ventilacija dovodi do općeg smanjenja broja respiratornih pokreta u minuti), grudni koš dobiva pravilnu inervaciju (snabdjevanje energijom) od strane završetaka živčanog sustava, a abdominalni organi dobivaju laku sustavnu masažu zahvaljujući jakim ritmičkim pokretima dijafragme. Radite ove vježbe svaki put kada osjetite želju za pušenjem.
Izvor: dnevno.hr

0 komentari