"

utorak, 8. rujna 2015.

TORTA KAO RUSKA KAPA I MNOGO BOLJA





TIJESTO:
 6 jaja
 6 žlica šečera
 8 žlica mekog brašna
 3 žlice kakaa
 2 žličice prašak za pecivo
 1 dcl mlijeka

 
 1 dcl ulja
 prstohvat soli

 ZA PRELITI KORE
 0,1dcl čokomlijeka ili čistog mlijeka
  KREMA
 2 vrečice pudinga okusa slatkog vrhnja a može i vanilija
 8dcl mlijeka
 15 dkg šečera
 15 dkg bijele čokolade
 20 dkg maslaca

  GLAZURA
 100g čokolade
 60ml slatkog vrhnja
 1 žličica ruma
  kokos za ukrasiti stranice

 
PRIPREMA
Odvoji žumanjca od bjelanjaka i bjelanjke istuci u čvrsti snijeg sa prstohvatom soli. Miksaj žumanjca sa šečerom dok ne pobijele, dodaj mlijeko pa ulje i sve suhe sastojke jedanput prosijane. Lagano špatulom umiješaj bjelanjca i stavi u namašćeni kalup promjera 26. Peci na 180 C oko 30 minuta. Ohladi i hladno prereži na pola.

KREMA
Puding i šečer umiješati u 1 dcl mlijeka i dobro promiješati da se razbiju grudice.
Ostalo mlijeko zakipiti i ubaciti ovu smjesu te skuhati puding. U vruće staviti nasjeckanu bijelu čokoladu i maslac. Dobro promiješati da se sve otopi i krenuti hladiti kremu.
Možete je ohladiti u hladnoj vodenoj kupelji stalno miješajući ili da je stavite u drugu posudu i prekrijete prianjajučom folijom da ne dobi koricu.

Glazura
Zavrijte vrhnje za kuhanje i prelijte po nasjeckanoj čokoladi, miješajte dik se sva čokolada ne pretvori u kremu i dodajte ruma. Ostavite da bude mlaka i da je možete preliti preko torte.
Oko prvog biskvita stavite kalup za torte i prelijte po njemu 0,05dcl preljeva, na to stavite 2/3 kreme i dobro zagladite. Na kremu ide druga kora koju također natopite čoko prelijevom.
 Na sve to stavite glazuru i pustite da se do kraja stisne, minimum pola sata.
Maknite obruč oko torte i preostalom kremom namažite rubove te pospite kokosom.
Ohladite prije posluživanja.

http://www.coolinarika.com/

0 komentari