"

utorak, 20. listopada 2015.

Imate bolove u leđima? Evo kako da ih se riješite nakon samo JEDNOG poteza!

Imate bolove u leđima? Evo kako da ih se riješite nakon samo JEDNOG poteza!
Sve više ljudi pati zbog bolova u leđima, kojih bi se lako mogli riješiti samo ako se pristanu odreći jedne stvari Gotovo da nema odrasle osobe koja se nije bar jednom probudila s ‘ukliještenim’ leđima.

Čak i ako vas je ‘pokočilo’ usred dana, uz sjednje i nepravilno držanje, veliku ulogu u bolovima u leđima ima jedno od svima omiljenih mjesta za odmor – krevet. Iako krevet često može djelovati tek kao ukazatelj na to da vaša kralježnica nije sretna, on joj isto tako može uzrokovati mnoge probleme. Samo u SAD-u oko 31 milijun Amerikanaca muči se s bolovima u leđima, no mnogi ne obraćaju previše pozornosti na to kako spavaju.

Točnije, u kakvom im je stanju krevet. , kiropraktičarka iz New Yorka napominje da na bolove može utjecati mnoštvo toga, ali postoji nekoliko razloga kad biste se trebali zamisliti po pitanju kreveta.

“Ako vam postaje sve nezgodnije spavati u krevetu, ako se puno vrtite i ne možete nikako naći udobnu pozu, velika je šansa da imate probleme s kralježnicom, koji se nalaze ispod površine, a u slučaju kojih loš krevet utječe kao okidač.” Michael Gottfried, predsjednik Društva kiropraktičara s Rhode Islanda, bio je ipak stroži u okrivljavanju kreveta. On je potvrdio da krivi krevet može uzrokovati gadne probleme s leđima, premda je priznao da teškog srca savjetuje pacijentima da ga promijene, jer su kreveti skupi. No upravo u takvoj situaciji, nije loše razmisliti o potpunom izbacivanju kreveta iz upotrebe iSpavati na najjeftiniji mogući način: na podu. Glavni nedostatak, ako to inače ne činite, jest što ćete morati svakodnevno mesti pod, no jednom kad se naviknete na tvrdu podlogu, mogli biste se preporoditi. Ako se pak ipak odlučite na investiciju i kupite novi krevet, zapamtite da ako spavate u paru, možete imati problema. Jer uz to što se ne mora nužno isti madrac svidjeti vama i partneru, on će se u svakom slučaju i brže i drugačije trošiti. Jer će, obično različiti teret (osim ako oboje niste identične građe, tj. visine i kilaže), ostaviti drugačije tragove na madracu. Stoga, ako niste spremni na odvojene krevete, možda stvarno ne bi bilo loše da razmislite o dijeljenju

izvor: kameleon.ba

- See more at: http://www.narodnamedicina.info/index.php/2015/10/18/imate-bolove-u-ledima-evo-kako-da-ih-se-rijesite-nakon-samo-jednog-poteza/#sthash.x3iwT3HW.dpuf

0 komentari