"

srijeda, 9. prosinca 2015.

NAJBOLJE KOJE SAM PRAVILA ZVJEZDICE (CVJETIĆI)

Screenshot_57



Sastojci:
30 dag Podravka glatkog pšeničnog brašna
30 dag Podravka oštrog pšeničnog brašna
20 dag šećera
30 dag margarina
2 jaja


  pola vrećice dolcela praška za pecivo
2 dolcela vanilin šećera
malo limunove korice
Podravka marmelada (po želji, ja sam upotrijebila miješanu)
šećer u prahu-za posipanje
Priprema:
1.
Pećnicu ugrijati na 170.
2.
Izmješati obje vrste brašna sa šećerom, vanil šećerom i praškom za pecivo. Dodati jaja i limunovu koricu pa izmješati. Na kraju dodati margarin narezan na listiće i izraditi tijesto.
3.
Tijesto ostaviti sat vremena u hladnjaku. Nakon što se odladilo, na pobrašnjeloj podlozi ga tanko razvaljati (debljina od nekoliko milimetara). Zvjezdastim kalupom vaditi zvjezdice (pola od ukupne količine su pune zvjezdice, a pola imaju rupicu u sredini) i staviti ih na pleh obložen papirom za pečenje. Možete raditi i cvjetiće.


  4.
Zvjezdice peći 7-10 minuta. Ne smiju požutjeti, moraju izgledati pomalo sirovo i biti mekane, kad počnu dobivati boju, odmah s njima van iz pećnice :) Vruće ih obilato posipati šećerom u prahu-samo gornji dio, one koje imaju rupicu u sredini. Ostaviti da se ohlade.
5.
Pune zvjezdice premazati marmeladom (okus po želji) i poklopiti gornjom zvjezdicom (cvjetićem) koja ima rupicu u sredini.
Posluživanje:
Najbolje su kad odstoje nekoliko dana.
Količina sastojaka je poprilično velika, jer ih mi uvijek radimo puuuno :) Vi si možete prepoloviti količinu sastojaka ako ne želite veliki broj zvjezdica.

0 komentari