"

nedjelja, 13. prosinca 2015.

RECEPT ZA PIZZU KAO IZ KRUŠNE PEĆI





Ovaj recept nije nešto novo u smislu izrade tijesta i slično, već u načinu pečenja.
Sastojci
Tijesto:
600 gr mekoga brašna
1,5 dl mlijeka
1,6 dl vode
40 gr svježega kvasca


  3 jušne žlice maslinova ulja
1 jušna žlica šećera
1 čajna žličica soli
malo maslaca
Umak:
domaći umak za pizzu
ili kupovni prema želji
Nadjev:
sve što volite - šunka, sir gauda, mozzarella, preprženi svježi šampinjoni, narezane masline, origano

Priprema
1.
Pripremite kvasac (brašno, vodu i mlijeko oduzmite od ukupne količine), umiješajte ga s ostalim sastojcima i umijesite fino meko tijesto. Prekrijte čistom krpom i ostavite na toplome mjestu neka se diže.
2.
Za to vrijeme naribajte sir i šunku, narežite masline te prepržite narezane šampinjone.
3.
Nadošlo tijesto nauljenim rukama podijelite na četiri kugle i prekrijte krpom.
4.
Na tanjure za pizzu stavite papir za pečenje i preko njega rukama "rastegnite" tijesto (ovo je samo zbog oblika).
5.


  Dok rastežete tijesto za drugu, treću i četvrtu pizzu, prva će se opet malo "podignuti", a za to vrijeme upalite pećnicu neka se zagrije na najveću temperaturu (moja je max. 250ºC).
6.
Na tijesto stavite umak za pizzu, sir (Gauda), šunku, šampinjone, narezane masline, mozzarellu i origano.
7.
Papir za pečenje malo podignite i sa sve četiri strane napravite "čvor", prebacite na rešetku i stavite na najnižu razinu za pečenje.
8.
Pizzu pecite od 6 - 10 minuta (ovisno o pećnici).

0 komentari