"

nedjelja, 13. prosinca 2015.

STRUDLICE SA JABUKAMA PREFIN KOLAC KOJI SE TOPI U USTIMA





Sastojci
200ml ulja
100ml vode
1/2 peciva, 1 vanila
20g kvasca
500g brasna
FIL;
4,5 jabuka
5 kasika secera
kanela,orahe secer u prahu

Priprema
1.
Zamesite testo od ,ujla,mlake vode,kvasac,brasno,pecivo i ostavite da otstoji 30min.

2.
Za to vreme spremite nadev od jabika:
Olustite i naribajte jabuke na krupniju stranu
rukama sisnite visak vode i stavite da se proprze sa 5kasika secera,kanelu i seckane orahe (samo koliko da se sve sojedini i secer otopi)ostavite da se oladi.
3.

  Testo podelite na 5 loptica ,
Prvu lopticu stavite na papir ili foliju i rasucite u koricu

4.
na jednim krajom stavite gotov fil



5.
pomocu hartije napravite rolad
isecite na 7 komada i stavite u nauljan pleh (velicinu kolaca mozete seci po vasoj zelji)

6.
postupak ponovite sa svim lopticama
Stavite da se peku u zagrejanu rernu na 200s
Kad su gotove stavite im secer u prahu i posluzite.



7.
gotove samo probajte …taku se tope u ustima

www.coolinarika.com

0 komentari