"

srijeda, 9. prosinca 2015.

Već mesecima ne mogu da spavam. A znam i zašto. Moja ćerka, koja ima 19 godina je pre 157 dana počela da izlazi sa muškarcem koji bi mogao otac da joj bude. On ima 43 godine. Kada su počeli vezu,
Već mesecima ne mogu da spavam. A znam i zašto. Moja ćerka, koja ima 19 godina je pre 157 dana počela da izlazi sa muškarcem koji bi mogao otac da joj bude. On ima 43 godine. Kada su počeli vezu, kao i svaki otac, primetio sam da mi je ćerka odsutna i da ne može da se koncentriše. Po ceo dan je pevušila i bila je nasmejana. 
Odmah sam pomislio, baš lepo, zaljubila se. Nisam neki mnogo posesivan otac, ali ćerka mi je jedinica i normalno je da bude malo više zabrinut. Nadao sam se da je u pitanju neki fini mladić njenih godina, iz dobre porodice. Ona mi ništa nije govorila, pa sam posle mesec dana odlučio da je priupitam za njega.
– I, kad planiraš da dovedeš momka da ga upoznam? – upitao sam je sa osmehom, da je opustim. Samo je otćutala i otišla u sobu.
E, to je već dovoljno da svaki tata na ovom svetu poludi! Tada je i počela nesanica. Jedno veče, kada sam znao da je otišla na sastanak sa njim, sakrio sam se u ulici u kojoj živimo i čekao da se vrati, ne bih li konačno ugledao misterioznog dečka. Posle nekog vremena, pred našim ulazom se parkirao “audi” iz kojeg je izašla moja ćerka. Nagnula se kroz vozačev prozor i počela da se ljubi. Imao sam dovoljno vremena da iz prikrajka osmotrim tipa. Bio je u odelu i primetio sam da je sigurno duplo stariji od moje mezimice! Imao je čak i sede zulufe.
Brzim korakom sam se vratio u kuću i zaključao u WC. Mislio sam da ću doživeti nervni slom. Ženi nisam ništa rekao.
Ona je ušla za mnom i bila je dobro raspoložena. Nisam, naravno, mojoj razmaženoj curici mogao tek tako da kažem da sam je pratio, jer bi počela da vrišti i pravi scenu. Smirio sam se sa nekoliko rakija i odlučio da čekam. Doći će ona kod tate kad to krene nizbrdo, mislio sam.
Tako je i bilo. Jedne večeri se vratila kući, a lepe okice su joj bile krvave od plakanja.
 
– Tata, pomozi mi – rekla je. To je bio taj trenutak.
Zagrlio sam je i počelo je. Naravno, mogao sam i da pretpostavim, bio je oženjen. Naravno, nije mu padalo na pamet da ostavi ženu. Jakako, moja ćera je spavala sa njim, poludela je od ljubavi i ne zna šta da radi. Vrlo pažljivo sam joj objasnio da treba da ga ostavi i da će ga zaboraviti.
– Daj mi njegov telefon. Ja ću to da sredim.
Pozvao sam idiota i u nekoliko rečenica mu objasnio šta ga čeka ukoliko nastavi da se se viđa sa mojom ćerkom. Bednik je samo promumlao neku vrstu izvinjenja i spustio slušalicu.
To je bio kraj gadne veze. Moja ćerka ovih dana vreme uglavnom provodi u sobi i sluša tužnu muziku. Proći će je, znam to. Mladi um se brzo leči. Jedva čekam da se pošteno naspavam.
komicnistatusi.rs

0 komentari