"

subota, 12. prosinca 2015.

Žena se probudila sa masnicama po tijelu, doktori joj otkrili užasnu istinu!





Žena iz Velike Britanije po imenu Thea Wilson (31) bila je užasnuta kad se jednog jutra probudila i vidjela da je njeno tijelo prekriveno misterioznim modricama. Još veći užas bio je kad su joj doktori rekli da je to simptom agresivnog oblika leukemije.

Sve se događalo prošle godine, a žena je znala da modrice nisu posljedica pada ili nečeg sličnog.

– Nisam imala ideje odakle te masnice – kazala je, kako je citira Daily Mail.

Budući da modrice nisu prolazile, Wilson je otišla kod doktora i prvo dobila pogrešnu dijagnozu vezanu za poremećaj trombocita, budući da to medicinsko stanje može izazvati masnice kakve je imala 31-godišnjakinja.

Ona je poslana i u bolnicu na dijagnostiku koštane srži, gdje je biopsija pokazala da ona zapravo ima jedan rijedak oblik leukemije. Taj akutni oblik, koji se naziva akutna promieloktičnim, pogađa svega 100 ljudi godišnje, prema medicinskim statistikama na koje se pozivaju britanski listovi.

Inače, Wilsonova, koja radio na prodaji medicinskih proizvoda, kazala je da se mjesecima prije nego što je dobila dijagnozu osjećala bolesnom, ali nije mogla otkriti zbog čega.

Nakon što je ispravna dijagnoza konačno uspostavljena, ove žena je podvrgnuta tretmanima intenzivne kemoterapije kako bi se izbjeglo unutrašnje krvarenje. Nakon pola godine liječenja, bolest je ušla u remisiju, a kako bi to proslavila Wilsond se posvetila prikupljanju sredstava i donacija za uspješnije liječenje leukemije koja, po joj se, po njenim riječima, može vratiti, ali: “Bolest se može vratiti u budućnosti, ali ja zbog toga nemam namjeru prekinuti živjeti svoj život”, kazala je.

cure.ba

0 komentari