"

ponedjeljak, 17. kolovoza 2015.

BRIJETE SE ‘TAMO DOLE’? ONDA OBAVEZNO PROČITAJTE OVO!







Ako brijete intimnu zonu, rizikujete da doživite ove grozne posljedice! Pošto je uklanjanje dlačica “tamo dole” već normalna stvar, mnogi nemaju pojma kakve užasne nuspojave ih očekuju!

Depiliranje bikini zone spada među najomraženije ženske rituale dotjerivanja. Nova studija je otkrila da većina žena koje potpuno ili djelimično uklanjaju dlačice s područja intimne zone, mogu ozbiljno da naštete svom zdravlju.

 
NE DIRAJTE STIDNE DLAKE!

– Žene ne razumiju rizike brijanja stidnih dlačica, jer je brijanje malja s ostalih dijelova tijela bezopasno i ne prijeti narušavanju zdravlja – kaže Andrea De Marija koja je vodila istraživanje objavljeno u časopisu “American Journal of Obstetrics & Gynecology”.

Studija je pokazala da 87 odsto žena sređuje intimnu frizuru, a 90 odsto njih to čini brijačem.

No, genitalna koža je izuzetno osjetljiva i to više nego, recimo, koža na nogama. Stoga brijanje može stvoriti sitne povrede koje nisu nužno vidljive.

To bi moglo objasniti zašto je 60 odsto žena izjavilo da je doživjelo nuspojavu nakon uklanjanja stidnih dlaka. Najčešće je riječ o sitnim posjekotinama, nakon čega dolazi do urastanja dlačica.

IAKO SU MALE, POVREDE NISU BEZAZLENE!

Koža ispod struka prepuna je znojnih žlijezda, to znači da je to područje vlažno i uglavnom mračno. Savršeno okruženje za rast bakterija, posebno ako na koži imate male posjekotine ili oštećenja u koje lako ulaze bakterije i virusi, pa je mogućnost infekcija velika.

Možete se zaraziti polno-prenosivim bolestima kao što su herpes i HPV, jer stidne dlake su u stvari prirodna barijera koja sprečava infekcije.

Izvor: Telegraf.rs

0 komentari