"

utorak, 18. kolovoza 2015.

LISNATE TASNICE SA SUVIM SLJIVAMA







Odavno me je privukao ovaj recept moram da priznam. Jako volim kombinacuîju lisnatog tjesta sa bilo cime,a tek sa dzemom od sljiva,cimetom,i suvim sljivama.

SASTOJCI
• 1 vece pakovanje lisnatog tjesta (oko 450 g.)
• 100 g. suvih sljiva
• 3 kasike pune dzema od sliva
• 1/2 kasicice cimeta
• 1 jaje (za premazivanje).
• + secer u prahu za posipanje


 

PRIPREMA
Suve sljive stavite u hladnu vodu i ostavite 3h. da odstoje.
Sameljite ih u multi praktiku ili secku zajedno sa dzemom od sljiva i cimetom u pire.

U veliki crni pleh stavite papir za pecenje.
Lisnato testo (250 g.)tanko razvijte.

Isecite jednake kocke,tako uradite i sa drugim testo,da imate po 2 para testa da mozete da preklopite.

Malom casicom rakijskom napravite (na sredinu testa od svake kocke) "otisak"na koji cete stavljati fil.


 

Malom kasicicom stavljajte po malo fila na sredinu svake kocke lisnatog testa.

Oko svake kocke u tankom sloju premazite sa jajetom razmucenim (svaku stranicu).

Na svaku kocku stavite po jednu kocku lisnatog testa i sada opet casicom pritisnuti da stisnete fil da vam ne
iscuri prilikom pecenja.
Svaku "tasnicu"premazite sa jajetom.
Pecite na 200 c.oko 20 min.
Pecene jos tople pospite sa secerom u prahu.

P.S.(Jedite tople,ne vruce zbog vruceg fila da se ne opecete)..:-)

Posluživanje
(Od kolicine tasnica zavisice vam lisnato testo,a fila mozete stavljati po manje,a mozete povecati kolicinu,na vama je da kombinujete,)..
Ja sam dobila 8 vecih tasnica.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

0 komentari