"

petak, 14. kolovoza 2015.

NEPOGREŠIV RECEPT ZA PRINCES KROFNE






Obožavane, što drugo reći.
SASTOJCI ZA KROFNICE:
100 ml ULJA
200 ml VODE
6 kašika OŠTROG BRAŠNA
3 JAJA


 

SASTOJCI ZA KREMU:
3 ŽUMANJKA
300 ml MLIJEKA
5 kašika ŠEĆERA
3 kašike BRAŠNA
1 VANILIJIN ŠEĆER
100 ml VRHNJA ZA ŠLAG


 

JOŠ NAM TREBA:
ŠEĆER U PRAHU
100 ml VRHNJA ZA ŠLAG

PRIPREMA ZA KROFNICE:
1.     Staviti vodu i ulje da se prokuha.
2.    Kada se prokuha skloniti s vatre zatim dodati brašno i mutiti s pjenjačom.
3.    Kada se smjesa sjedini i postane gusta , ostavimo ju da se ohladi.
4.    U mlaku smjesu dodavati jedno po jedno jaje i miksati mikserom.
5.    Uzeti pleh za pečenje i fiksirati ga s malo ulja. Nakon toga staviti papir za pečenje.
6.    Zagrijati pećnicu na 220 stupnjeva.
7.    Uzeti špric i u nju staviti dobivenu smjesu. U plehu oblikovati krofnice, vrtiti špricem od sredine prema van u krug, pa u vis.
8.    Staviti krofnice da se peku 25 minuta ( nikako ne otvarati pećnicu prvih 15 min). Peći dok krofnice ne porumene.
9.    Kada su pećene ostaviti ih da se skroz ohade.

PRIPREMA ZA KREMU:
1.    Stavite 200 ml mlijeka da se prokuha.
2.    Umutite šećer, brašno, vanilijin šećer , žumanjca sa ostatkom mlijeka ( preostalih 100 ml).
3.    Kada se mlijeko prokuha dodajte dobivenu smjesu i mješajte dok se ne zgusne. Zatim ostavite da se skroz ohladi.
4.    Dok se krema hladi izmiksajte vrhnje za šlag. Ohlađenoj kremi dodajte šlag uz miksanje.

DEKORIRANJE PRINCESS KROFNI:
1.    Nakon što su se krofnice ohladile presjecite ih na pola ( trebale bih biti šuplje iz nutra ).
2.    Napunite špric kremom pa u krug šarajte u svaku korpicu.
3.    Zatim napunite špric sa šlagom pa isto ponovite , u krug.
4.    Na kraju stavite pokopac i pospite šećerom u prahu.

Posluživanje
Princess krofne se odmah mogu poslužiti ali su bolje ako stoje sat vremena u frižideru.

Izvor: http://www.coolinarika.com

0 komentari