"

ponedjeljak, 7. rujna 2015.

AMBASADOR ROLADA







Ako volite ambasador tortu, probajte i ovu maštovitu roladu razigranih tekstura: glatkih banana, hrskavih oraha i gumenastih žele bombona natopljenih rumom. Atraktivan izgled roladu čini osobito zanimljivom najmlađima.
SASTOJCI
Za tijesto:
7 jaja
150 g šećera
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
150 g cijelih oraha
Za kremu:
500 ml mlijeka

 
200 g šećera u prahu
75 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
250 g maslaca

ZA NADJEV
3 banane
250 g žele bombona
100 ml ruma
Za posipavanje:
100 g čokoladnih mrvica

PRIPREMA
1.
Šećer zagrijavajte do zlatnožute boje i umiješajte cijele orahe.
2.

 
Vruću smjesu istresite na pek-papir, ohladite, a zatim maknite s papira i sameljite.
3.
Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, umiješajte žumance po žumance, pa lagano dodavajte smjesu mljevenih oraha s karamelom i brašno.
4.
Smjesu izlijte na pleh (vel. 40×33 cm) obložen pek-papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15-20 minuta. Pečeni biskvit izvadite na vlažnu kuhinjsku krpu i zarolajte u roladu.
5.
Šećer i brašno razmutite u 100 ml hladnog mlijeka, umiješajte u ostatak mlijeka koje ste zakipili i kuhajte nekoliko minuta. Kremu ohladite i umiješajte u izrađeni maslac.
6.
Biskvit premažite s pola kreme, pa pospite narezanim žele bombonima namočenima u rum.
7.
Cijele banane rasporedite uz rub biskvita s one strane s koje ćete početi savijati roladu. Savijenu roladu izvana premažite preostalom kremom.

Posluživanje
Roladu poslužite posutu čokoladnim mrvicama.

Savjet
Banane obvezatno nakapajte limunovim sokom, da ne promijene boju.

http://www.coolinarika.com/

0 komentari