
Najozbiljniji je konkurent musaki, uz talijanske lazanje, krumpir francuskog podrijetla.
SASTOJCI
1 kg krumpira
sol
5 žlica ulja
100 g luka narezanog na ploške
100 g Pancete Podravka
6 tvrdo kuhanih jaja narezanih na ploške
150 g kuhane šunke narezane na šire trake
150 g cheddar sira
1 žlica narezanog vlasca
Crni papar mljeveni Podravka
300 ml kiselog vrhnja
PRIPREMA
1.
Krumpir skuhajte u posoljenoj vodi, ogulite ga i narežite na tanke ploške.
2.
Na 2 žlice ulja popecite luk. Luk izvadite, dodajte još preostalo ulje i popecite pancetu narezanu na ploške.
3.
U nauljenu vatrostalnu posudu slažite red krumpira, rasporedite pečeni luk i pancetu, jaja, šunku i naribani sir. Pospite vlascem i popaprite. Na kraju završite redom krumpira.
4.
Prelijte kiselim vrhnjem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.
Posluživanje
Poslužite toplo uz zelenu salatu.
Savjet
Jelo nije potrebno dodatno soliti, jer je dovoljno slano od šunke, sira, pancete, a jaja i krumpir kuhani su u blago posoljenoj vodi.
http://www.coolinarika.com/
0 komentari