"

utorak, 25. kolovoza 2015.

BRZ JEFTIN I UKUSAN RUČAK NA STARINSKI NAČIN; PEKARSKI KROMPIR

Pekarski krompir





Sastojci

    1 kg krompira
    3-4 jaja
    3 dcl mleka

      malo maslaca
    vegeta, sol, biber
    po ukusu beli luk u prahu ili izgnjeceni beli luk

Priprema
    1.
    Krompir oguliti, oprati i na kuhinjskoj dasci narezati na tanke ploske. Krompir posoliti, pobiberiti i dodati vegete po ukusu.
    2.

      Jaja umutiti sa mlekom i sa malo vegete. Dodati beli luk.
    3.
    Vatrostalnu tepsiju namazati sa maslacem, sipati u tepsiju krompir, poravnati, zaliti sa jajima i mlekom i staviti gore par komadica maslaca.
    4.
    Peci u prethodno zagrejanoj pecnici dok fino ne porumeni.

0 komentari