"

subota, 29. kolovoza 2015.

FINE BRESKVICE! NEMOJTE SVE ODMAH DA POPAPATE :).






Sa detaljnim uputama za početnike u izradi breskvica. Količina je za 45-60 komada, ovisno o veličini. Potpuno gotove se mogu zamrznuti.
SASTOJCI
4 jaja
12 jušnih žlica šečera
12 jušnih žlica ulja
2 vanilin šećera
2 praška za pecivo
70 dag glatkog brašna
prstohvat soli
2 žlice ruma

 
1 limun – ribana korica

KREMA
izvrtane mrvice
12,5 dag omekšalog margarina
10 dag oraha
0,5 dl mlijeka
10 dag čokolade u prahu
2 žlice ruma
malo limunovog soka
15 dag šećera u prahu

OSTALO
2 dl vode
ekstrat jagode
po želji ekstrat mente
10 dag kristal šećera

PRIPREMA

 
Od bjelanjaka, soli i šećera izmiksati čvrsti snijeg, dodati ulje i miksati dalje. Kad je smjesa ujednačena, naribati limunovu koricu, dodati vanilin šećer i rum pa to izmiksati i na kraju dodavati brašno pomiješano sa praškom za pecivo (brašna po potrebi – cca 70 dag) i jedan po jedan žutanjak.
Tijesto dođe malo ljepljivo, čvrsto ali ne pretvrdo.
2.
Ako želite plosnatije breskvice, treba staviti malo manje brašna. Ja stavim 70 dag za breskvice kao na mojoj slici.
3.
Tijesto ostaviti u hladnjaku minimalno pola sata, ja ostavim preko noći. Rezati manje komade, napraviti valjak i rezati komadiće veličine cca 1, 5×1, 5 cm. Sada svaki komadić vrtiti u ruci dok ne dođu sasvim glatke. U namaštenu tepsiju slagati sa razmakom jer narastu duple. Peći na 200 st.C oko 15-20 minuta. Pečene se lako vade iz tepsije. Pečene polovice izdubiti sa malenom žličicom tako da svaku obujmite dijelom šake, palcem i kažiprstom kako biste spriječili eventualno pucanje prilikom držanja samo sa jagodicama dvaju prstiju..
4.

KREMA
Izvrtane mrvice možete samljeti ukoliko su krupne ili ako su kao moje sitne onda nije potrebno. Orahe obariti sa kuhanim mlijekom i ohladiti. Izmiksati sve sastojke u kremu.
5.
Birati po dvije polovice jednake širine, puniti kremom i spajati. Spojene breskvice slagati na ravnu tacnu. Pripremiti kristal šećer i vodu u koju smo dodali ekstrata od jagode. Breskvicama najprije obojati – umočiti vrhove u ekstrat (ulovit ih dvama prstima za i brzinski umočit oba vrha). Tek nakon što su sve obojane, krenut opet od prve obojane i valjat ju u šećer i tako redom kojim smo ih i bojali. Time se spriječava topljenje šećera što kvari izgled. Breskvice su gotove!

Posluživanje
Breskvice ostavite par sati da se tako na tacni prosuše do kraja pa ih tek onda spremite. Puno su ukusnije drugi dan, a svaki sljedeći su još bolje…naravno ako ih odmah ne popapate :).
Mogu se zamrznuti!

http://www.coolinarika.com/

0 komentari