ponedjeljak, 31. kolovoza 2015.
MEKE, SOČNE, NEODOLJIVE..BUHTLE S MAKOM
SASTOJCI
Tijesto
• 1 kvasac
• 500 g glatkog brašna
• 8 žlice šećera
• 6 žlica ulja
• 10 žlica otopljenog maslaca
• 2 žumanjka
• 3,6 dl mlijeka
Nadjev
• 200 g mljevenog maka
• 100 g šećera
• 1 vanilin šećer
• 1-1,5 dl vrućeg mlijeka
• Maslac za premazivanje
PRIPREMA
Tijesto
Kvasac i žlicu šećera preliti 1-2 dl toplog mlijeka, promiješati. Ostaviti na toplom 10 minuta.
Dignuti kvasac pomiješati s navedenim sastojcima, umijesiti tijesto i pokriveno ostaviti stajati na toplom oko 45 minuta.
Tijesto tanko razviti i podijeliti na 18 pravokutnika. U sredinu svakog pravokutnika staviti žličicu nadjeva i oblikovati duguljastu buhtlu.
Slagati ih u pekač s masnim papirom i ostaviti stajatioko 15 minuta. Buhtle premazati otopljenim maslacem i peći u zagrijanoj pećnici 40-45 minuta na 180 ̊C.
Nadjev
Mljeveni mak i šećer preliti vrućim mlijekom i ohladiti.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
0 komentari