"

nedjelja, 6. rujna 2015.

KINDER MILK ŠNITE







prefine.. evo i moje verzije  :)
Sastojci
za tijesto:
 5 (L veličine) jaja
 10 žlica šečera
 2 žlice meda
 1 1/2 dl ulja
 1 1/2 dl mlijeka
 15 žlica brašna
 2-3 žlice kakaa
 mala žličica praška za pecivo


  za kremu:
 1/2 l slatkog vrhnja
 2 dl punomasnog mlijeka
 1 želatina 2 žlice meda
za čokoladni preljev:
 150 g čokolade
 3 žlice ulja
Priprema:
Istucite bjelanjke sa šečerom a žumanjke sa medom. U žumanjke dodajte postupno mlijeko pomiješano sa uljem i prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju pjenjačom dodajte bjelanke. Pecite na 175-180°C u limu 25x35 cm.
Za kremu istucite slatko vrhnje. Želatinu prelite sa pola mlijeka i ostavite da nabubri. Dodajte joj 2 žlice meda pa sve stavite topiti na električni grijač. Čim se rastopi dodajte ostatak mlijeka i umutite u slatko vrhnje.


Ohlađeni biskvit prerežite popola i poprskajte slatkim vrhnjem koje je ostalo u ambalaži. Premažite koru, prekrijte drugom i tanko premažite gornju koru. Ohladite.
Čokoladu i ulje rastopite na pari i prelijte po kolaču. Vratite u hladnjak da se preljev ohladi pa narežite. Ja sam od ove količine dobila 35 komada. :)
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari