"

srijeda, 2. rujna 2015.

PEČENA PILETINA SA TIJESTOM NA NAČIN MOG DEDE





1,5 kg pilećeg rasjeka (batci, zabatci, krilca)
    ½ žličice soli
    1 vrećica Vegete Natur Twist za piletinu
    ¼ žličice čilija u prahu

      75 ml ulja
    1,5 l vode
    1 Kokošja kocka
    ½ žličice soli
    250 g širokih rezanaca
    1 žlica peršina

Priprema

    Piletinu operite i posušite papirnatim ubrusom. Zajedno pomiješajte sol, Vegetu Twist Natur piletina i čili, pa s tom mješavinom dobro natrljajte piletinu.
    2.
    Tepsiju (32x17 cm) lagano premažite uljem i u nju posložite piletinu tako da kožica bude okrenuta prema gore.
    3.
    Piletinu prelijte s ostatkom ulja i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite 80 minuta. Piletinu ni u kom slučaju nemojte okretati kako bi se kožica zarumenila i postala hrskava.
    4.

      Vodu pustite da zakuha, pa dodajte kokošju kocku, sol i pustite da lagano kuha 5 minuta. Dodajte tijesto i kad je kuhano ocijedite ga, isperite, a dio tekućine sačuvajte.
    5.
    Kad je piletina pečena, izvadite je iz tepsije na tanjur, a u tepsiju stavite kuhane rezance i dobro promiješajte kako bi upila sokove od piletine. Po potrebi rezance malo zalijte tekućinom u kojoj su se kuhali.
    6.
    Piletinu vratite na rezance i sve još 5 minuta pustite da odstoji u toploj pećnici.
    7.
    Pospite s nasjeckanim peršinom.
Savjet
Umjesto pilećeg rasjeka možete uzeti jedno veće pile (do 2 kg).
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari