"

srijeda, 2. rujna 2015.

PRAVI TURSKI SUTLIJAŠ






Nikada u zivotu nisam probala bolji sutlijas,a u mojoj kuci oduvek se kuva i svi ga volimo,ali po ovom receptu je stvarno specijalan...Predlazem da probate,pa onda komentirajte....
Sastojci
     6 solja za mleko vode
     2 solje pirinac
     3 solje mleka

       15 s.k. secera
     2 vanilin secer
     1 puding vanile
      cimet ako volite

Priprema

    Stavite vodu da vri,pa kad zavri,dodajte pirinac i mesajte da ne zagori.
    Kad je skoro gotov,dodajte mleko,secer i vanilin secer.
    Pre nego sto bi izvadili,no jos uvek da bude redak, dodajte promesan sa malo mleka puding.Kratko vratite na ringlu da udari jedan kljuc i to je to....

      Vreli sutlijas stavite u mokre posudice,ako volite odozgo stavite cimeta(kanelu)ako ne lepo mirise na vanilu i bez njega.
Posluživanje
Moze se dodati i suvo grozdje,izvorni recept je sa njim,a moj je bez njega...
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari