"

srijeda, 9. prosinca 2015.

48689e827932dc70ec0a6e6067e8a72b_XL



Tokom 1940. godina doktor medicine Frederik Klener je dokumentovao da adekvatne doze vitamina C imaju sposobnost da izliječe preko 30 različitih bolesti, uključujući i upalu pluća
Iako započinje sa osjećajem drhtavice i kašljem, virus uzročnik upale pluća može da prouzrokuje i nakupljanje tečnosti u plućima što u većini slučajeva dovodi do smrti.
 Nažalost, u slučaju virusne infekcije antibiotici ne pomažu, a oslabljeni imuni sistem i zaustavljen limfni sistem je temelj za pretežno stvaranje bronhitisa koji kao i većina drugih bolesti, zahtjeva ogromnu brigu u liječenju.


  Do sada se pokazalo da vakcine protiv gripa oslabljuju imuni sistem, i sadrže nevjerovatno velike količine toksičnih sastojaka kao što su živa, aluminijum i formaldehidi. Ovi neželjeni metali i hemikalije uzrokuju neurološke probleme i ponekad probleme sa reproduktivnim sistemom.
Tokom 1940. godina doktor medicine Frederik Klener je dokumentovao da adekvatne doze vitamina C imaju sposobnost da izliječe preko 30 različitih bolesti, uključujući i upalu pluća.
Ovaj vitamin je poslednjih nekoliko godina dobio mnogo pažnje, ali nažalost ne dovoljno. Antioksidans može da ojača imuni sistem, pomogne detoksikaciju jetre, pojača kognitivne funkcije i zaštiti tijelo protiv stranih napadača. Takođe je poznat kao lijek za uobičajenu prehladu, skorbut, astmu, giht, koštano-mišićne povrede, visok krvni pritisak i sezonske alergije.


  Usred borbe protiv upale pluća, vitamin C može da učini čuda u podršci naše prirodne sposobnosti za odbranu bez oštećenja crevne flore. Smanjivanje sadržaja prirodne tjelesnemikro flore zbog uništavanja virusa može da stvori dugoročne neravnoteže.
Nakon intervjua dr. Andrjua Saula, dobijeno je još informacija o snazi vitamina C. Ovaj ljekar je iznijeo podatak da je za samo 3 sata izlečio sebe od upale pluća. U videu možete da vidite i koja adekvatna doza vitamina C je pomogla detetu da se u potpunosti prirodno oporavi od ozbiljne respiratorne bolesti.
Vitamin C je esencijalan za telesno zdravlje i regeneraciju. Možete da ga pronađete u svježem voću, povrću, lisnatom povrću, mahunarkama, nekim vrstama proklijalih žitarica i algama.
Izvor: kurir.rs




Brzo gotove, brzo se pojedu
Sastojci
Tijesto:
6 dl brašna
2 dl kiselog vrhnja
2 dl masti


  1 prašak za pecivo
i još:
domaći tvrdi pekmez za filati
šećer u prahu za posuti

Priprema
1.
Zamijesiti tijesto od svih sastojaka, ne treba odstajati.
2.
  Razvaljati i razrezati na 4 dijela uzdužno, svaki nafilovati i spajati krajeve da se ne preklapaju(samo da se dobro spoje).
3.


  Rezati male štrudlice i staviti peći izrezane.
4.
ovaj put sa filom od pasiranja rabarbare, krušaka i kupina
Posluživanje
Štrudlice su prhke, a stavila sam domaći tvrdi mješani pekmez tako da ne iscuri kad se peče.
http://www.coolinarika.com



Pre neki dan sam išla u drugi grad da iznenadim dečka pošto se već neko vreme nismo videli. Tako dolazim ja u njegov stan, pozvonim i otvara mi neka ženska u ručniku.


  Izokrenuo mi se celi svet u sekundi, sva van sebe ulazim u lift i odlazim iz zgrade kada se na izlazu sretnem sa svojim dečkom koji se baš vraćao sa predavanja.


  Ne mogu vam opisati tu zbunjenost kad sam se zabila u njega pred haustorom i tu sreću kad sam shvatila da i njegov cimer ima curu.




Sastojci
BISKVIT
2 cijela jaja
8 zlica secera
8 zlica mlijeka
8 zlica ulja
4 zlice brasna
4 zlice skrobnog brasna
1 zlica kakao
1/2 praska za pecivo
PRELIV ZA BISKVIT


  1 dl mlijeka
3 zlice ruma
FIL
2 pudinga od vanilije
4 zlice secera
7 dl. mlijeka
2,5 dl slatkog vrhnja ( slag )
5 - 6 banana
1 limun sok

Priprema
1.
Jaja i secer izmiksati dok ne postanu pjenasti. Jaja neka budu sobne temperature. Tako dobijete brzo i jako pjenastu smjesu. Dodati ostale sastojke.
2.
Peci u tepsiji ø 26, na 180*c dok se biskvit ne odvoji od ruba tepsije.
3.
Pecen biskvit  kratko ostavite da se ohladi. Premjestiti ga na podlogu na kojoj ce  torta biti servirana. Jos topao biskvit  prelijte sa prokuhanim mlijekom u koje dodate rum.
4.


  Od 7 dl mlijeka uzeti par zlica i puding umjesati da ne dobijete glatku masu bez grudvica. Ostatak mlijeka i secer stavite da zakuha i skuhajte puding uz stalno mjesanje dok se ne zgusne. Ostavite  da se ohladi uz povremeno mjesanje, da se ne uhvati kozica gore.   U medju vremenu izmiksajte slatko vrhnje u cvrst slag, pa dodajte skroz  ohladjenom pudingu. Puding prvo dobro izmiksajte da postane gladak, pa tek onda dodajte izmiksan slag.
5.
Banane presijecite po duzini, poprskajte ih limunovim sokom sa svih strana. To ce sprijeciti da banane ne potamne.
6.
Biskvit premazete polovicom fila, poredate banane i premazete ih ostatkom fila.
7.
Torta je dosta blaga sto se tice slatkoce. Ko voli sladje, moze dodati par zlica secera u mlijeko za preliv.
Posluživanje
Naj bolja je kad se dobro rashladi!!! :))




Muž i ja po prirodi volimo da flertujemo. Nisam to shvatala kao nešto ozbiljno. Jednog dana sam došla kod njega na posao i videla da mu u kancelariju zuri neka žena koja radi sa njim. I da zuri u njega. Nije mi smetalo. Međutim, to gledanje, pretvorilo se u seks.


  Kada mi je muž to priznao, otišla sam da se vidim sa bivšim dečkom. Spavala sam sa njim. Jedva sam čekala da kažem mužu. Čudno, ali to nas je zapravo zbližilo.


  Kao da je sve to bilo potrebno da bismo shvatili da nam ne trebaju drugi. Sada imamo dvoje dece.




Sa mljevenim sam stvarno svašta radila,ali ovo je baš neobično a jako fino...Prvo se loptice malo kuhaju pa se zapeku..
Sastojci
50 dag mljevenoga mesa
1 luk
1-2 m.ž vegete
1/2 šalice riže
  papar,crvena paprika
2-3 češnja češnjaka
2 l vode
1 jaje,mrkva
  2-3 v.ž kukuruznog brašna ili krušnih mrvica
1/2 praška za pecivo
preljev;


  200 ml kiseloga vrhnja
2 jaja
10-15 dag parmezana(ili ribane gaude)

Priprema
  1.
Luk isjeckaj pa ga poprži na malo ulja.U meso dodati;poprženi luk,češnjak,vegetu,papriku,papar,naribanu mrkvu,brašno,prašak za pecivo i jaje.Rižu oprati pa prokuhati malo,te dodati u meso.Zamijesiti.
2.
Raditi kuglice veličine ping pong loptice.Zagrijati vodu ,te polako ubaciti kuglice i kuhati ih na laganoj vatri 15 minuta.
3.


    Izvaditi kuglice iz vode,staviti ih u posudu za pečenje,prelijati preljevom(pomiješati vrhnje,jaja i ribani sir).Peci na 220 stupnjeva oko 15-20 minuta.
4.
Voda u kojoj su se kuhale kuglice može se iskoristiti za juhu,dodati malo tjestenine i zapršku i juha je gotova.
5.
Poslužiti uz salatu po želji  i neki prilog.




Sastojci
Pakovanje Oreo keksa
6 kašika putera, istopljenog
230 ml krem sira
30 g šećera


  2 kašike hladnog mleka
350 ml šlaga
2 pakovanja gotovog pudinga od čokolade
300 ml hladnog mleka
100 g čokoladnih mrvica
Priprema
Dno pleha premažite puterom. Čokoladni keks sameljite ili jednostavno izmrvite tako što ćete ga ubaciti u kesu i izlupati o radnu površinu. Dodajte istopljeni puter i mesite dok se ne stvori kompaktna masa. Utisnite masu na dno pleha i ubacite u frižider da se stegne.


  Za to vreme u dubljoj posudi umutite krem sir i dodajte mleko i šećer. Mešajte dok se sve ne sjedini. Umutite polovinu šlaga i dodajte ga smesi. Prelijte preko korice i vratite u frižider na 10 minuta da se stisne.
Puding pomešajte sa hladnim mlekom i umutite dok ne dobijete kompaktnu masu. Prelijte preko fila sa šlagom, pa ponovo vratite u frižider na hlađenje. Na kraju premažite ostatkom šlaga, pospite čokoladnim mrvicama i poslužite hladno!
Pošalji ovo e-poštom
Blogiraj ovo!
Podijeli na usluzi Twitter
Podijeli na usluzi Facebook