"

utorak, 15. prosinca 2015.





Aluminijumska folija ima isceljujuća svojstva, a često je koriste kineski i ruski iscelitelji. Pogledajte njena dejstva
Praksa je pokazala da se aluminijumska folija može koristiti i van kuhinje, ali sa izvesnim oprezom.
Ukoliko imate problema sa bolovima u vratu, leđima, ramenima, kolenima i petama, prosto zamotajte bolni predeo aluminijumskom folijom i bol će ubrzo nestati.
Bioprotok koji prolazi kroz biološki aktivne tačke u našem organizmu se na taj način reflektuje i vraća odakle je došao. To pozitivno utiče na pogođene organe koji imaju veze sa istim uzrokom. Na taj način možete da se rešite i zdravstvenog problema i da ublažite bol.
Ovu zanimljivu metodu isceljivanja već dugo koriste kineski i ruski iscelitelji, a ona je detaljno objašnjena u knjigama Vilhelma Rajha, psihoterapeuta koji je bio Frojdov učenik.


  Kako aluminijumska folija može da vas izleči?
Uzmite komad aluminijumske folije, stavite na bolno mesto i osigurajte zavojem.
Aluminijumska folija je odlična za lečenje bola u vratu, leđima, rukama, nogama, zglobovima itd. Takođe se može koristiti za tretiranje operativnih ožiljaka i gihta.
Potrebno je samo da stavite komad folije na ožiljak ili da zamotate palac folijom i zavojem ukoliko lečite giht. Kineski iscelitelji smatraju da tretman treba da traje bar 10-12 sati.
Postavite komad aluminijumske folije na bolno mesto i ostavite je preko noći. Napravite pauzu od 1-2 nedelje a onda ponovite tretman po potrebi.
Aluminijumska folija ima jak antiinflamatorni efekat
Aluminijumska folija može da pomogne pri ublažavanju prehlade.
Umotajte svoja stopala u 5-7 slojeva folije i postavite komadić papira ili gaze između svakog sloja. Držite ovu kompresu oko sat vremena. Zatim je skinite i ponovo postavite posle dva sata. Zatim opet držite sat vremena i ponovo napravite pauzu. Trebalo bi da ponovite tretman tri puta. Čitava procedura traje nedelju dana.


  Međutim, mnogi ljudi i dalje raspravljaju o tome na koji način ovaj tretman deluje.
Neki se pozivaju na nauku, dok drugi objašnjavaju tretman bioenergijom.
Ruski naučnik A.V. Skvorcov objašnjava:
"Iscelitelji često koriste alate za stvaranje specijalne energije, kao što su proizvodi od aluminijumske folije. Ljudski organizam poseduje specijalne matične ćelije koje su isprepletane sa poljem Zemlje. Iz nekog razloga, ovo polje se deformiše, što utiče na protok energije koja dolazi do matičnih ćelija.
Površina folije reflektuje polje Zemlje kao velika lupa, zbog čega ono postaje mnogo veće i omogućava ponovno uspostavljanje kontakta između ćelija i polja. Štaviše, sjajna površina folije sprečava probijanje spoljnog štetnog zračenja u ljudski organizam".
Krater



Sastojci
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa
250 grama brašna
1 dcl ulja
1 vrećica vanili šećera
1 dcl mlijeka
5 jaja


  250 grama šećera
Krema:
8 dcl mlijeka
4 vrećice vanili šećera (ako želite možete dodati šećer po uputama na puding vrećici)
2 pudinga od vanilije
Preljev:
4 dcl kiselog vrhnja
6 žlica šećera u prahu

Priprema
1.
Skuhajte puding sa vanili šećerom i mlijekom i ostavite da se dobro ohladi.
2.


  Za biskvit izmješajte žumanjke sa šećerom i ostalim sastojcima, te dodajte na kraju snijeg od bjelanjka pa istresite u tepsiju veličine 30x20 cm.
3.
Sa žlicom stavljajte komade ohlađenog pudinga, te stavite peći na 180 stupnjeva oko pola sata do 40 min.
4.
Kiselo vrhnje izmješajte sa šećerom te premažite pečeni kolač pa vratite još desetak min. u pećnicu.




Sastojci

1 jaje
200 gr brasna
1/2 kesice praska za pecivo
so
oko 1,5 dl jogurta
ulje za przenje


 Priprema
1.
Umutiti jaje sa jogurtom, posoliti i dodati brasno i prasak za pecivo.
2.
Masa treba da izgleda ovako
3.
Ulje zagrejati i onda odmah smanjiti temperaturu da se ustipci ne bi suvise brzo ispekli i unutra ostali nepeceni.
4.
Dakle pecite ih na laganoj vatri dok ne porumene.
5.
Vadite ih kafenom kasicicom koju svaki put umocite u ulje u kojem pecete ustipke.
6.

  Posluzite uz sir i ajvar.

Posluživanje

Ovi su jaako mekani, a ako volite hrskave zamesite ih mlekom umesto jogurtom.Tako radi moja mama.

www.coolinarika.com




Malo šta na svetu miriše lepše od tek ispečenog domaćeg hleba. Ovaj miris nas teši, vraća u detinjstvo podseća na neke drage ljude koji možda više nisu među nama. Mi vam donosimo recept za najbolji domaći hleb sa mlaćenicom i medom.




Zima je godišnje doba savršeno za isprobavanje novih i vraćanje na one stare dobre recepte koji izuskuju malo više truda i vremena. Ima li šta bolje od svežeg toplog hleba dok napolju lagano veju pahulje. Recept za hleb koji vam toplo preporučujemo.

Potrebni sastojci:


    Kesica suvog kvasca
    Kašičica šećera
    ¼ šolje tople vode
    Prstohvat đumbira u prahu
    2 šolje tople mlećenice (Kako napraviti zamenu za mlaćenicu)
    1/3 šolje meda
    ¼ šolje putere, otopljenog
    Malo soli
    ¾ kašičice sode bikarbone
    6 šolja belog brašna
Izmešajte đumbir, kvasac, šećer i vodu pa ostavite da se kvasac digne, oko pet minuta. U posebnoj posudi pomešajte mlaćenicu, med, so, sodu bikarbonu i sve umešajte u posudu sa kvascem.


  U tu smesu dodajte tri šolje brašna i počnite mešati, lagano da se svi sastojci sjedine. Nakon toga umešajte puter pa polako dodavajte preostale tri šolje brašna da dobijete glatko testo.

Testo umesite i stavite u posudu koju ste prethodno premazali sa malo ulja. Sa uljem premažite i testo, pokrijte čistom krpom i ostavite da nadolazi 1 ½ sat.




Kad je hleb nadošao, vreme je da ga premesite. Izvadite testo iz posude, podelite ga na dva dela i oblikujte dve vekne i stavite ih u dva kalupa za hleb. Testo ponovo pokrijte krpom i ostavite još 45 minuta.
Dok testo ponovo nadolazi, uključite rernu da se greje na 200C.




Kad je hleb narastao i drugi put, stavite ga u rernu i pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni, možete ga prekriti folijom za vreme pečenja da ne dobije boju, prerano.
Nakon pola sata izvadite hleb iz rerne i premažite otopljenim puterom pa ostavite da se malko prohladi, prvo u kalupima, 10 minuta, a zatim na kuhinjskoj žici.




Imam 38 god i ja sam instrukror voznje i mnogo sam se zaljubio u jednu lepu i zgodnu kandidatkinju koja ima 20 godina. Na početku vožnje prvih časova u toku vožnje dok sam joj objašnjavao saobraćajne propise obično u zanosu stavio bi ruku na njenim nogama ili pomazio i rekao “super voziš”… i tako …  pre neki dan vozili smo u periferiji grada gde smo skrenuli u jednoj ulici gde ne živi niko.

Onda sam joj izjavio svoja osećanja što je na to uzela moju ruku i stavila u međunožje, bila je već vlažna i i krenuli smo da se vaćarimo, ljubimo, mazimo, skidamo… vodili smo ljubav čitavih dva sata, amortizeri na autu su propali od silnog ljuljanja. Planiram da je zaprosim jer neprestalno mislim na nju i počinjem da je volim.





Imam krizu u braku. I to ozbiljnu. Iznevjerio sam je više puta i sada je hladna prema meni. Večeras se loše osjeća i uzela je toplomjer da mjeri temperaturu. Potajno sam se nadao da će imati temperaturu, kako bih mogao da je njegujem i da budem blizu nje….





Otkad sam se udala za svog supruga imala sam problema sa svekrvom. Ona rano ostala udovica, jako vezana za sina i sad ta njegova pažnja prema meni i naša ljubav joj je smetala. Kad god se posvađaju ona uplete mene kao zbog mene je takav, pa počne mene da vređa i priča kako je njena kuća, kako sam ja tu NIKO. A nismo imali mogućnosti da živimo odvojeno. Ostala sam trudna, njoj navodno drago ali i dalje je nastavljala po starom.



   Opet ljubomora, što ja ne radim ništa a ona jadna sve. Ja sam ponekad ćutala, ponekad se svađala. Muž uvek na mojoj strani i njoj to još gore. Bilo je čas lepih čas ružnih perioda. E onda kad sam se porodila ona se pretvara u drugu ženu. Odjednom me voli ko svoje dete, i sve je moje i to unuče voli najviše.




    Ja ćutim, trudim se da bude sve ok, da nema svađa i problema ali verujte nekad u glavi vraćam film, pa se setim svega i sama sebe iznerviram. Dođe mi da je podsetim svega i da joj kažem šta mi je na srcu pa ućutim jer je napokon mirna situacija.