ponedjeljak, 31. kolovoza 2015.
ČOKOLADNO SAVRŠENSTVO
Što da kažem, čokolade ko u priči. Fino, mekano, sočno… mmm…..navalite! :))
Sastojci
Biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica glatkog brašna
3-4 žlice kakaa
1 dl ulja
1 dl mlijeka
1 prašak za pecivo
Krema
800 ml slatkog vrhnja za kuhanje
300 g čokolade za kuhanje
Priprema
1.
Od bjelanjaka istučemo snijeg i stavimo ga u hladnjak.
2.
Umutimo žumanjke i šećer te dodamo ulje.
3.
Brašno, kakao i prašak za pecivo izmiješamo, a onda naizmjence s mlijekom dodajemo žumanjcima.
4.
Na kraju umiješamo snijeg od bjelanjaka.
5.
Izlijemo u posudu (okrugli kalup za tortu) i pečemo oko pola sata.
6.
Gotovo prelijemo vrućom kremom od kuhanog slatkog vrhnja i čokolade za kuhanje. Slatko vrhnje pustite da zakipi te ukuhajte otopljenu čokoladu.
7.
Stavite u hladnjak na 2-3 sata i zatim poslužite.
Posluživanje
Kad se biskvit ispeće, ne otvarajte kalup jer je krema rijetka, otvorite ga prije posluživanja kad se krema stisne.
http://www.coolinarika.com
0 komentari