petak, 14. kolovoza 2015.
NEPOGREŠIV RECEPT ZA PRINCES KROFNE
Obožavane, što drugo reći.
SASTOJCI ZA KROFNICE:
100 ml ULJA
200 ml VODE
6 kašika OŠTROG BRAŠNA
3 JAJA
SASTOJCI ZA KREMU:
3 ŽUMANJKA
300 ml MLIJEKA
5 kašika ŠEĆERA
3 kašike BRAŠNA
1 VANILIJIN ŠEĆER
100 ml VRHNJA ZA ŠLAG
JOŠ NAM TREBA:
ŠEĆER U PRAHU
100 ml VRHNJA ZA ŠLAG
PRIPREMA ZA KROFNICE:
1. Staviti vodu i ulje da se prokuha.
2. Kada se prokuha skloniti s vatre zatim dodati brašno i mutiti s pjenjačom.
3. Kada se smjesa sjedini i postane gusta , ostavimo ju da se ohladi.
4. U mlaku smjesu dodavati jedno po jedno jaje i miksati mikserom.
5. Uzeti pleh za pečenje i fiksirati ga s malo ulja. Nakon toga staviti papir za pečenje.
6. Zagrijati pećnicu na 220 stupnjeva.
7. Uzeti špric i u nju staviti dobivenu smjesu. U plehu oblikovati krofnice, vrtiti špricem od sredine prema van u krug, pa u vis.
8. Staviti krofnice da se peku 25 minuta ( nikako ne otvarati pećnicu prvih 15 min). Peći dok krofnice ne porumene.
9. Kada su pećene ostaviti ih da se skroz ohade.
PRIPREMA ZA KREMU:
1. Stavite 200 ml mlijeka da se prokuha.
2. Umutite šećer, brašno, vanilijin šećer , žumanjca sa ostatkom mlijeka ( preostalih 100 ml).
3. Kada se mlijeko prokuha dodajte dobivenu smjesu i mješajte dok se ne zgusne. Zatim ostavite da se skroz ohladi.
4. Dok se krema hladi izmiksajte vrhnje za šlag. Ohlađenoj kremi dodajte šlag uz miksanje.
DEKORIRANJE PRINCESS KROFNI:
1. Nakon što su se krofnice ohladile presjecite ih na pola ( trebale bih biti šuplje iz nutra ).
2. Napunite špric kremom pa u krug šarajte u svaku korpicu.
3. Zatim napunite špric sa šlagom pa isto ponovite , u krug.
4. Na kraju stavite pokopac i pospite šećerom u prahu.
Posluživanje
Princess krofne se odmah mogu poslužiti ali su bolje ako stoje sat vremena u frižideru.
Izvor: http://www.coolinarika.com
0 komentari