"

ponedjeljak, 7. rujna 2015.

DOMAĆI JAFA KEKS BOLJI OD KUPOVNOG






Domaći jaffa keksići, zašto ne?? Okusom jako slični kupovnim (usudila bi se reći čak i bolji).  Ima dosta rezuckanja i posla oko njih, ali isplati se.  Jedina mana im je što isto kao i kupovni nestanu u trenu. :)
Sastojci
     4 jaja
     4 žlice oštrog brašna
     4 žlice šećera
    Žele:

       1 Dolcela preljev za torte (prozirni)
     par kapi ekstrakta breskve

     ili po želji želatina, sok od višnje, naranče itd.
    Glazura:
     200 g čokolade za kuhanje (70% kakaa)

Priprema

    Bjelanjke i žumanjke odvojite.
    Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, a žumanjke umutite pjenasto sa šećerom, a zatim dodajte brašno.
    Na kraju kuhačom lagano umiješajte bjelanjke.
    Pecite u limu obloženom sa papirom za pečenje i ohladite.
    Zatim modelom ili čašom režite krugove veličine oko 5 cm.
    Za žele uzmite doleclin preljev za torte (ja sam koristila prozirni) i u njega sam dodala malo ekstrakta breskve.

      Možete dodati bilo kakav ekstrakt ili rastopiti želatinu u soku od višnje, jagode, naranče .. ma što god vam padne na pamet!

    Stavite želatinu u neki pleh ili tako nešto i ostavite u frizideru da se ohladi.
    Zatim čokoladu otopite na pari i isto tako razlijte po plehu obloženom papirom za pečenje, kada se malo stisne izrežite oblikom kojim ste rezali biskvit.
    I stavite u zamrizivac da se stisne (lako ćete odvojiti od papira na ovaj način).
    Prvo malom čašom (onom za rakiju) izrežite žele i stavljajte na biskvit, a onda gore stavite čokoladu i sa fenom (onim za kosu) malo predjite preko kolačića kako bi se čokolada fino otopila preko biskvita i želea.
    I eto Jaffa keksići su tu! :)
    Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari